Torta od ČOKOLADE I ORAHA
Sastojci 12 osoba:
3 jaja
6 žlica šećera
11 žlica brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 puding od čokolade
2 žlice mljevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
500 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
korica neprskane naranče
Priprema:
1.Pjenasto umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo brašno, puding od čokolade, ulje mlijeko , prašak za pecivo i orahe. Dodamo naribanu koricu neprskane naranče.
2.Ulijemo smjesu u namašteni kalup, i stavimo peći na 200 stupnjeva cca 20ak minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od kalupa.
3.U međuvremenu pripremimo preljev, tako da otopimo čokoladu u vrhnju za šlag, te pustimo da se malo ohladi.
4.Kada je biskvit pečen, izvadimo ga iz kalupa, izrežemo na komadiće i vratimo u kalup, te zalijemo preljevom od čokolade. Žlicom dobro pomiješamo smjesu biskvita i preljeva, te poravnamo dobivenu masu. Stavimo u frižider na 2 sata.
Kada se sve stisne kolač je spreman za sreviranje.
3 jaja
6 žlica šećera
11 žlica brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 puding od čokolade
2 žlice mljevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
500 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
korica neprskane naranče
Priprema:
1.Pjenasto umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo brašno, puding od čokolade, ulje mlijeko , prašak za pecivo i orahe. Dodamo naribanu koricu neprskane naranče.
2.Ulijemo smjesu u namašteni kalup, i stavimo peći na 200 stupnjeva cca 20ak minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od kalupa.
3.U međuvremenu pripremimo preljev, tako da otopimo čokoladu u vrhnju za šlag, te pustimo da se malo ohladi.
4.Kada je biskvit pečen, izvadimo ga iz kalupa, izrežemo na komadiće i vratimo u kalup, te zalijemo preljevom od čokolade. Žlicom dobro pomiješamo smjesu biskvita i preljeva, te poravnamo dobivenu masu. Stavimo u frižider na 2 sata.
Kada se sve stisne kolač je spreman za sreviranje.
Nema komentara:
Objavi komentar