Translate

nedjelja, 23. listopada 2016.

Brza keks torta

Sastojci – Brza keks torta:

  • 500 g Petit beurre keksa
  • 500 ml mleka + mleko za umakanje keksa
  • 4 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika maslaca

Priprema – Brza keks torta:

  1. korak: 500 ml mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri.
  2. korak: Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati).
  3. korak: U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući.
  4. korak: Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
  5. korak: Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa.
  6. korak: Po želji, Brza keks torta se može ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca, a preko izrendati čokoladu ili poređati sitno iseckano voće.
Vaša Brza keks torta je spremna.


Nema komentara:

Objavi komentar