Translate

ponedjeljak, 24. listopada 2016.

RAFAELO TORTA - RECEPT


Sastojci

    Za biskvit:
    7 bjelanjaka
    150 g šećera
    1 vrećica Vanilin šećera Dolcela    1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
    70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    150 g kokosova brašna Dolcela

    Za kremu:
    7 žumanjaka
    2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
    700 ml mlijeka
    100 g maslaca
    100 g šećera u prahu
    500 ml slatkog vrhnja

    Još potrebno:
    12 komada petit beurre keksa




 Priprema

    Za biskvit:
   
1.Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
   
2.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
   
3.Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
   
4.Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
   

    Za kremu:
   
1.Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
 
2.Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
   
3.Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
   
4.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
   
5.Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Nema komentara:

Objavi komentar