Translate

subota, 5. studenoga 2016.

Voćna torta s jogurtom - RECEPT

 Sastojci
 

    Za biskvit:
    4 jaja
    80 g šećera
    4 žlice mlijeka
    70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Dolcela


    Za kremu:
    30 g želatine u prahu
    12 žlica vode
    600 ml jogurta
    1 kg jagoda (ili drugog voća)
    500 ml slatkog vrhnja za šlag
    250 g šećera u prahu


 


Priprema
 

1.Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
   

2.Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
   

3.Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
   

4.Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
   

5.Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
   

6.Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
   

7.Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
   

8.Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.



Posluživanje

Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar