Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
80 g šećera
4 žlice mlijeka
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Za kremu:
30 g želatine u prahu
12 žlica vode
600 ml jogurta
1 kg jagoda (ili drugog voća)
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g šećera u prahu
Priprema
1.Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
2.Dodajte
mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i
uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u
pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3.Želatinu
pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali
ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu
želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
4.Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
5.Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
6.Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
7.Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
8.Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.
Posluživanje
Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar