Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
50 g šećera
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
20 g Gussnela Dolcela
20 g maslaca
malo soli
Za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
250 ml jogurta
2-3 žlice Džema malina Podravka
2 žlice šećera u prahu
15 g želatine
Za ukrašavanje:
300 g svježih malina
1 Preljev za torte Dolcela
Priprema
1.Odvojite
žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti
snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol.
Dodajte omekšali maslac.
2.Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
3.Pleh
(vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu
biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i
ohladite.
4.Zatim
biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na
dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van
kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
5.Želatinu
stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji.
Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i
na kraju otopljenu želatinu.
6.Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
7.Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.
Posluživanje
Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.
Nema komentara:
Objavi komentar